Ředitel pražské ZOO Petr Fejk odchází do diplomatických služeb

Petr Fejk po dvanácti letech opouští křeslo ředitele pražské zoologické zahrady. Od prvního listopadu nastupuje na místo manažera Českého centra a Českého národního domu v New Yorku. Své rozhodnutí veřejnosti oficiálně oznámil v rezidenci primátora Prahy Pavla Béma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Fejk

Petr Fejk | Foto: Petra Čechová

Petr Fejk dnes řekl, že svůj odchod vnímá velice bolestně, protože v pražské ZOO strávil nejproduktivnější část svého života.

Za 12 let ve funkci se Fejkovi podařilo přilákat třikrát více návštěvníků než jeho předchůdcům. Do ZOO nyní chodí až 1,3 milionu lidí ročně. S prodanými lístky rostly i příjmy, které Fejk dokonce zdesetinásobil. Do pokladny ZOO tak každý rok přibude 200 milionů korun.

Úspěšně se Petr Fejk také vypořádal s povodněmi, po kterých začal zahradu rozšiřovat a rozvíjet. Za to všechno mu v primátorské rezidenci poděkoval Pavel Bém. Odcházejícímu řediteli předal společnou fotografii a také roční vstupenku do Central Park ZOO v New Yorku.

Do nové práce chystá Fejk přinést razantní změnu. Důraznost projevil už při dubnovém výběrovém řízení, kdy na původně dvě pozice manažera Českého centra a Českého národního domu v New Yorku kandidoval s tím, že na obě místa nastoupí pouze v případě jejich sloučení, protože se podle něj stejně překrývají v kompetencích. Dodal, že chce především vysvobodit Český dům na Manhattanu z role outsidera, ve které se podle něj v tuto chvíli nachází.

Ve funkci ředitele pražské ZOO zůstává Petr Fejk do 31. října. Výběrové řízení na nového ředitele magistrát vyhlásí za deset až čtrnáct dní.

Přečtěte si také:
Pražská zoo může dál užívat své logo
Pražská ZOO slaví 75. narozeniny
Reality show Odhalení přispívá na záchranu goril
Český rozhlas Leonardo vysílá reality show ze života goril
Lachtaní dobrodruh nepřežil návrat domů

Martin Hromádka, Petr Kořínek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme