Na dálnicích přibude dalších 30 informačních tabulí

O aktuální situaci na dálnici bude řidiče informovat 30 nových informačních tabulí. Společnost Kapsch musí panely zajistit do poloviny příštího roku. Stát za ně zaplatí 950 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dálnice

dálnice | Foto: ceskedalnice.cz

Společnost Kapsch se ale o částku musí podělit s ostatními firmami, což se podle ředitele Ředitelství silnic a dálnic Alfréda Brunclíka bude dít na základě smluv, které byly se společností uzavřeny v letech 2005 -2006.

"Finanční realizace se bude konat podle dosud platných smluv se společností Kapsch z let minulých. Smlouvy se týkají takzvaného mýtného systému, v rámci kterého mělo být realizováno i značení proměnného systému."

Brunclík v Ranním interviewu Radiožurnálu rovněž informoval, kde se tabule objeví.

"Na dálnici D5 jich bude 18, doplníme ještě další čtyři tabule na dálnici D1 na Moravě, dále dovybavíme dálnici D2 ve směru na Bratislavu," upřesnil Brunclík.

Podle Brunclíka jsou informační tabule součástí uceleného konceptu, který vznikl na základě jednotného systému dopravních informací.

"Tabule jsou součástí několika informačních systémů a kanálů. Vycházíme z teze, že informovaný řidič, jezdí bezpečněji," uvedl Brunclík, podle kterého projekt informačních tabulí vychází z celosvětového trendu. Navíc se za dobu jejich fungování snížila nehodovost například na dálnici D1.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ranní interview Radiožurnálu s ředitelem Ředitelství silnic a dálnic Alfrédem Brunclíkem o informačních tabulích na dálnicích

K tématu si můžete také přečíst:
Za nedodělky při instalaci mýtného systému zaplatí Kapsch 171 milionů
V Německu citelně podraží mýtné pro kamióny
Slovensko odkládá termín spuštění elektronického mýta
Do konce prázdnin by mohlo být rozhodnuto o cenách mýtného
Na mýtném se loni vybralo přes pět a půl miliardy korun
Od Nového roku se rozšiřuje mýtné
Kapsch má zajištěný příjem z mýtného do roku 2017

Lukáš Vincourek, Barbora Mocová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme