Ministerstvo financí jedná o snížení rozpočtů pro jednotlivé státní úřady

Ministerstvo financí vyjednává se státními institucemi o úsporách v příštím roce. Důvodem je ekonomická krize a napjatý státní rozpočet, které nutí stát šetřit. Senát například ušetří během následujících tří let dohromady 233 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Schůze Senátu

Schůze Senátu | Foto: www.senat.cz

Kancelář Senátu se dohodla s ministerstvem na třech systémových opatřeních, která přispějí k úsporám ve státním rozpočtu. "Za prvé to bude krácení rozpočtu v následujících třech letech. Za druhé to je ministrem financí Eduardem Janotou avízované snižování počtu zaměstnanců. A za třetí je to snižování provozních nákladů," přiblížil mluvčí Senátu Petr Kostka.

Horní komora například rozdělí opravy Valdštejnského paláce do více etap. Stejně se vedení Senátu rozhodlo také ohledně nákupu nových počítačů. Úspory se projeví také na zahraničních cestách senátorů nebo protokolárních záležitostech.

Šetřit bude muset také Poslanecká sněmovna. Zatím ale ještě není jasné kolik a na čem. "Rozpočet Poslanecké sněmovny předpokládám, že bude úsporný ve všech položkách. A bude tak příkladem i pro ostatní státní instituce. My poslanci rozpočet dostaneme v celku - v balíku státního rozpočtu na rok 2010 - někdy v září," uvedl člen sněmovního rozpočtového výboru Pavel Hrnčíř.

Přečtěte si také:
ČSSD odmítá úsporné návrhy ministra Janoty

Katarína Brezovská, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme