Šéfa ODS zranili v Hustopečích kamenem neznámí mladíci

Čtyři mladíci zasáhli kamenem do hlavy předsedu ODS Mirka Topolánka. Stalo se to na koupališti v Hustopečích na Břeclavsku. Po incidentu mladíci nastoupili do vozu s pražskou poznávací značkou. Českému rozhlasu to potvrdil mluvčí ODS Martin Kupka.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirek Topolánek ukazuje na místo zranění

Mirek Topolánek ukazuje na místo zranění | Zdroj: ČTK

"V Hustopečích napadli Mirka Topolánka čtyři mladí muži, kteří ho zranili kamenem nad pravým okem. V tuto chvíli případ řeší Policie České republiky. Mirek Topolánek byl na místě ošetřen a může pokračovat ve svém programu," řekl Kupka.

Policejní mluvčí jihomoravského kraje Alice Čechová Českému rozhlasu potvrdila, že policie po útočnících na Mirka Topolánka pátrá. "Ze skupiny čtyř dohola ostříhaných mužů vylétl kámen, který pana Topolánka udeřil do hlavy. Muži po tomto útoku okamžitě nasedli do vozidla Volkswagen tmavě modré barva a odjeli směrem k dálnici."

Jak řekl Topolánek televizi Nova, útok kamenem už překročil únosnou mez. "Dnes se stalo něco, co překročilo určité meze doposud známé, ale to se netýká mne osobně, protože kámen není vejce. Bohužel, při tom útoku byli nejvíce postiženi ti okolo mne, a to byli normální lidé. To, že jsem dostal kamenem, se prostě stát může. Bylo to auto s pražskou značkou, takoví nabouchaní provokatéři, kteří chtěli vyvolat rvačku."

Policie případ vyšetřuje a po mladících pátrá. Incident odsoudil premiér Jan Fischer a podobně se vyjádřil i předseda ČSSD Jiří Paroubek, který Topolánkovi vyjádřil podporu a solidaritu. "Dnešní útok považujeme za necivilizovaný projev, který v žádném případě nepatří do svobodné demokratické společnosti, za projev, který není omluvitelný ani vypjatou předvolební situací," uvedla zas v tiskovém prohlášení KSČM.

V květnu házeli zejména mladí lidé vejce při mítincích ČSSD na její politiky v čele s předsedou Jiřím Paroubkem. Prezident republiky Václav Klaus tehdy vyjádřil obavy, že principy demokratické soutěže politických stran jsou u nás v ohrožení.

Milan Kopp, Monika Rybáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme