General Motors prý záměrně protahuje prodej firmy Opel

Už to vypadalo, že skončí nekonečný příběh o prodeji automobilky Opel, dceřiné společnosti americké společnosti General Motors (GM). Podle zdrojů obeznámených s jednáním, které se vedlo v noci na sobotu, ale General Motors požádal německou vládu o dodatečné finanční informace. Podle německého spolupracovníka Českého rozhlasu Jaroslava Šonky chce americká automobilka touto taktikou donutit německou vládu k příslibu další finanční pomoci.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Verze OPC

Verze OPC | Foto: Opel

"Existuje obrovský rozdíl zájmů mezi General Motors a německou vládou. Zatímco německá vláda chce udržet zaměstnanost v Opelu, americká firma přemýšlí o tom, že by některý z budoucích možných vlastníků mohl v Opelu provést radikální reformu firmy tak, aby ji GM mohl později případně koupit zpět," vysvětlil Šonka v rozhovoru pro Rádio Česko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prodej firmy Opel se protahuje. Rozhovor Rádia Česko s Jaroslavem Šonkou, expertem na automobilový průmysl

Podle něj Američané ve skutečnosti nestojí o další informace, všechny už mají. "Chtějí vědět, to co už vědí. Touto taktikou chtějí jen donutit německou vládu k příslibu další pomoci," tvrdí Šonka.

Šonka není přesvědčen, že General Motors chce Opel opravdu prodat. "Oni Opel chtějí jistě prodat jen na čas, a to právě německá vláda nechce. A v tom je právě konflikt. General Motors chce prodej protahovat, vláda chce naopak celý proces urychlit," je přesvědčen Šonka.

Přečtěte si také:

Německo chce uspíšit prodej automobilky Opel
Opel údajně potřebuje na záchranu čtyři miliardy eur
Opel nemá podle odborníků šanci samostatně přežít
Americká automobilka General Motors vstává z popela
O převzetí Opelu se stále zajímá čínská automobilka BAIC
Opel a jeho zachránci
Německá vláda schválila plán na záchranu automobilky Opel
Automobilka GM se přiblížila bankrotu; jednání o dceřiné společnosti Opel bez výsledku

Patricie Polanská, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme