Mirek Topolánek odmítá policejní ochranu mítinků

Předseda Občanských demokratů a expremiér Mirek Topolánek odmítá policejní ochranu politických mítinků. Postoj Českému rozhlasu zdůvodnil mluvčí ODS Martin Kupka.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předsedu ODS Mirka Topolánka zranili v Hustopečích útočníci kamenem

Předsedu ODS Mirka Topolánka zranili v Hustopečích útočníci kamenem | Zdroj: ČTK

"Policie má určitě mnoho vážnějších úkolů v ochraně bezpečnosti lidí, navíc by měla přistupovat k útoku na politika jako k útoku na kohokoli jiného. Není navíc zaručeno, že střežené mítinky politických stran by byly nutně bezpečnější. Zdá se, že by naopak mohly přilákat i více provokatérů. Bezpochyby by mítinky ztratily svůj bezprostřední charakter," míní Kupka.

S návrhem přišel ministr vnitra Martin Pecina poté, co v pátek čtyři útočníci Topolánka na setkání v Hustopečích u Brna nejprve slovně napadli a pak ho zranili hozeným kamenem.

Policisté už nevylučují, že si páteční útok někdo objednal.

Čtveřice mladých mužů zaútočila na Topolánka v pátek na koupališti v Hustopečích u Brna. Trefili ho kamenem do hlavy. Právníci občanských demokratů vzápětí podali trestní oznámení na neznámého pachatele.

Přečtěte si také:
Útok na Mirka Topolánka si podle policie zřejmě nikdo neobjednal
Policie zná identitu dvou útočníků na expremiéra Topolánka
Šéfa ODS zranili v Hustopečích kamenem neznámí mladíci

Milan Kopp, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme