Amerika se loučí se senátorem Edwardem Kennedym

V americkém Bostonu se konala zádušní mše za demokratického senátora Edwarda Kennedyho. Další smuteční obřady jsou plánované ve Washingtonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohřeb Edwarda Kennedyho

Pohřeb Edwarda Kennedyho | Zdroj: ČTK

Na mši v Bostonu se sešli nejenom příbuzní a přátelé Edwarda Kennedyho, ale i mnoho významných osobností včetně prezidenta Baracka Obamy.

Rrakev s ostatky senátora Kennedyho dopraví po skončení mše vojenský speciál na základnu Andrews u Washingtonu. Odtamtud se smuteční kolona vypraví k americkému Capitolu, kde Edward Kennedy jako zákonodárce působil bezmála půl století.

Po krátké modlitbě se smuteční průvod vydá přes řeku Potomac na Arlingtonský hřbitov, kde pronese smuteční projev prezident Obama. Poté bude Edward Kennedy pohřben vedle svých bratrů Johna a Roberta a některých dalších členů rodiny.

Dlouholetý americký senátor a člen slavné politické rodiny podlehl ve věku sedmasedmdesáti let rakovině mozku, kterou mu lékaři diagnostikovali loni v květnu.

Přehrát

00:00 / 00:00

O pohřbu E. Kennedyho mluvil v Odpoledním Radiožurnálu zpravodaj ČRo Vít Pohanka

Související příspěvky:
Američané se loučí se senátorem E. Kennedym
Odešel poslední slavný člen amerického klanu Kennedyů
Americký klan Kennedyů chce vyslat posilu do Senátu
Známý americký senátor Kennedy se zotavuje ze záchvatu

Marika Táborská, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme