Švejnarův zájem o místo eurokomisaře trvá

Bývalý prezidentský kandidát Jan Švejnar připustil, že má nadále zájem o post eurokomisaře. Nabídku kandidovat dostal v předchozích dnech od KDU-ČSL. "Kandidaturu jsem neodmítl, chtěl jsem ale, aby vyšla z dohody širšího spektra, než je jedna strana," uvedl Švejnar v rozhovoru pro Rádio Česko.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Švejnar

Jan Švejnar | Foto: Petra Čechová

Předseda lidovců Cyril Svoboda interpretoval předtím Švejnarovu odpověď jako odmítnutí dané obavami z toho, že se Švejnar stane předmětem předvolebních tahanic politických stran. První místopředsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová však nevyloučila Švejnarovu podporu do budoucna.

Podle ministra pro evropské záležitosti Štefana Füleho by se Česká republika mohla ucházet v Evropské komisi o resort vnitra nebo justice. Jan Švejnar řekl, že o portfoliích ještě není rozhodnuto, víc podle něj záleží na tom, zda předsedou Komise zůstane José Barroso.

"Diskuse začnou v září, o konkrétní jména půjde v říjnu," doplnil Švejnar. České politické strany o svých kandidátech na eurokomisaře ještě diskutují, uvažují například o Vladimíru Špidlovi nebo o stávajícím premiérovi Janu Fischerovi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bývalý prezidentský kandidát Jan Švejnar v rozhovoru pro Rádio Česko připustil, že má nadále zájem o post eurokomisaře. Ptala se Martina Mašková.

Marián Vojtek, Martina Mašková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme