Jízdné na železnici nezdraží

České dráhy neplánují na první půli příštího roku zdražování. Pravidelná úprava cen přitom zpravidla provází vydání nového jízdního řádu, který by měl začít platit v polovině prosince.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České dráhy. Ilustrační foto.

České dráhy. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

"Nepředpokládáme a neprovedeme zvýšení základních ceníků jízdného. Drobné úpravy obchodních nabídek jsou samozřejmě možné, ale teprve je budeme zvažovat. Rozhodně ale nezvýšíme cenu obyčejného nebo zákaznického jízdného," uvedl vedoucí odboru cenotvorby drah Tomáš Čech.

Lidé se tak nemusí bát zdražování. Podle náměstka generálního ředitele drah Antonína Blažka dojde spíš k posílení některých zajímavých akčních nabídek pro cestování například mezi velký evropskými městy.

Právě díky akčním nabídkám, které zavedly před letními prázdninami, České dráhy hlásí meziročně pětiprocentní nárůst tržeb z jízdného.

"Největší nárůst se odehrál v červenci. Z toho dedukujeme, že nárůst cestujících se projevil právě na základě zavedení letních slev," potvrdil Blažek.

Platnost některých nabídek proto dráhy prodlužují až do konce roku. Týká se to například zvýhodněné ceny jízdenek RegioNET.

Martin Drtina, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme