ČSÚ zveřejní logo a jednotnou grafiku k projektu sčítání lidu 2011

Přípravy na sčítání lidu se začínají rozjíždět. Český statistický úřad zveřejní logo a jednotnou grafiku projektu. Sčítání lidu, domů a bytů je naplánované na rok 2011. Prezident Václav Klaus podepsal zákon, který toto sčítání lidu řeší, v srpnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé

Lidé

Zveřejnění loga je podle mluvčího Českého statistického úřadu Ladislava Pištory prvním konkrétním výstupem příprav na sčítání, které většinou zaberou i několik let.

"Dá se říci, že od vyhlášení soutěže budeme při sčítání používat před veřejností zmíněné logo. Vzhledem k tomu, že sčítání proběhne v roce 2011, nastávají už nyní přípravné práce. Samotné sčítání a zpracování výsledků pak potrvá další rok nebo dva," řekl Pištora Radiožurnálu

Český statistický úřad chystá i zkušební sčítání na menším vzorku obyvatelstva. Tím by se měly prověřit například sčítací tiskopisy, které se potom podle výsledku budou měnit.

Přečtěte si také:
Vynořují se pochybnosti o údajích ve sčítáních lidu
STEM: Občané nevědí, k čemu je sčítání lidu dobré
V Polsku začíná sčítání lidu

Veronika Malá, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme