S vysláním britských vojáků do Afghánistánu nesouhlasí více než polovina Britů

Více než polovina Britů nesouhlasí s misí britských vojáků v Afghánistánu. Vyplývá to z výsledků nejnovějšího průzkumu, který byl proveden zároveň se zahájením výstavy nazvané Konflikty zájmů v londýnském muzeu britské armády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obydlená čtvrť v Kábulu z pohledu pilota vrtulníku

Obydlená čtvrť v Kábulu z pohledu pilota vrtulníku | Foto: Ivan Pospíchal

Na otázku, do jaké míry souhlasíte s vysláním britských vojáků do Afghánistánu, čtvrtina dotázaných vyjádřila souhlas a 53 procent nesouhlas. Proti britské vojenské intervenci v Iráku se vyjádřilo dokonce 60 procent dotázaných. Více než sedm z deseti Britů se domnívá, že nejdůležitějším úkolem britských vojáků by měla být obrana britského území a jeho obyvatel.

Podle listu Times výsledky tohoto průzkumu znepokojí britskou vládu, která se v poslední době snaží vysvětlit záměry britské operace v afghánské provincii Helmand.

Na druhé straně zhruba dvě třetiny rodičů daly najevo, že by podpořili rozhodnutí svých dětí vstoupit do britské armády.

Milan Kocourek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme