Zdravotní poplatky zůstávají, současná sněmovna už je nezruší

Zdravotní poplatky zůstanou zachovány v současné podobě. Poslanecká sněmovna neschválila žádnou z navrhovaných změn. Neuspěla levice ani pravice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotnictví - poplatky

Zdravotnictví - poplatky | Foto: Alena Palečková

Ve hře bylo úplné zrušení nebo omezení poplatků pro mládež do devatenácti let, důchodce a sociálně slabé. Tento návrh chtěla prosadit levice. Senát s převahou ODS naopak ve svých pozměňovacích návrzích chtěl poplatky zachovat výměnou za očkování proti pneumokoku zdarma.

Nakonec ale žádná změna jen velmi těsně neprošla a poslanec za ODS Boris Šťastný byl spokojen. "Je to jedna z mála dobrých zpráv pro Českou republiku, protože sněmovna si zachovala zdravý rozum," řekl Šťastný.

Současná sněmovna už žádnou změnu nestihne. ČSSD se ale podle poslance Davida Ratha nevzdává. "V této sněmovně končí i naše pokusy o zrušení nebo výrazné omezení poplatků a na to definitivní rozuzlení si musíme počkat až po volbách," řekl Rath.

Regulační poplatky u lékaře tedy zůstanou beze změn a budou je platit všichni s výjimkou dětí do osmnácti let.

Igor Maňour, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme