Mirek Topolánek složil poslanecký mandát

Předseda ODS Mirek Topolánek reagoval na rozhodnutí ČSSD nepodpořit návrh na rozpuštění Poslanecké sněmovny tím, že rezignoval na poslanecký mandát. Topolánek se za vedení strany také obrátil k vládě Jana Fischera.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirek Topolánek (ODS) v Poslanecké sněmovně

Mirek Topolánek (ODS) v Poslanecké sněmovně | Foto: Tomáš Adamec

"Vyzýváme vládu Jana Fischera, aby co nejdříve předložila poslanecké sněmovně ke schválení návrh protikrizového rozpočtu, včetně balíčku legislativních změn, které je umožní. Jsme přesvědčeni, že v dané situaci musí být hlasování o tomto zákonu spojeno s vyslovením důvěry Fischerově vládě," řekl předseda ODS.

"K tomu dodávám osobně, že již minulý týden, protože Paroubka znám, jeho názorový velotoč jsem předpokládal, jsem se rozhodl rezignovat na mandát poslance Parlamentu České republiky. Já nejsem Paroubek. Pro obyčejné lidi udělám daleko víc mimo tuto budovu," prohlásil Topolánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reakce Mirka Topolánka na rozhodnutí ČSSD nepodpořit návrh na rozpuštění Poslanecké sněmovny.

Věra Pfeifferová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme