Terorista, který byl zadržen v Praze a vydán do USA, byl odsouzen na doživotí

Švédský občan libanonského původu Usama Kassir, který byl před čtyřmi lety českou policií zadržený na letišti v Praze a později vydaný do Spojených států amerických, byl shledán vinným z podílu na teroristických aktivitách. Soud v New Yorku ho odsoudil na doživotí. Kassir svoji vinu popírá a proti rozsudku se hodlá odvolat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení - ilustrační foto

Vězení - ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Kassirův advokát okamžitě po vyhlášení rozsudku uvedl, že jeho klient dlouhý trest očekával, přesto je jeho výměrou na doživotí zklamán. Odsouzený podá odvolání, ale naděje na obnovu procesu podle advokátových slov není velká.

Třiačtyřicetiletý Kassir byl shledán vinným v těch bodech obžaloby, které se týkaly jeho zapojení do příprav atentátu na americké občany. V roce 1999 se například účastnil zřizování cvičného teroristického centra v americkém státě Oregon.

Kassir byl před čtyřmi lety zadržen v Praze při tranzitu na cestě ze Švédska do Libanonu. České úřady jej do Spojených států amerických vydaly v září roku 2007.

Tomáš Sniegoň, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme