Provozy Crystalexu začnou přebírat noví majitelé

Noví majitelé zpečetí koupi továren zkrachovalého Crystalexu podpisem kupních smluv. Za fabriky zaplatili přes 360 milionů korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Crystalex

Crystalex | Foto: Ivana Schöffelová

Výrobní závody zkrachovalého Crystalexu Nový Bor ze skupiny Bohemia Crystalex Trading (BCT) koupily společnosti společnosti CBC Invest a ALand Europe.

Klíčovou výrobu získá CBC Invest s ruským kapitálem, kterou zastupuje podnikatel ze Světlé nad Sázavou Jiří Hudera. Za továrny v Novém Boru, Hostomicích na Teplicku a Karolince na Vsetínsku zaplatil 362,7 milionu korun. Chce úzce spolupracovat se slovenskou společností Rona, která vlastní sklárny na Slovensku v Lednickém Rovnem.

ALand Europe kupuje ruční výrobu ve Vrbně pod Pradědem za 6,65 milionu korun, firma již dříve získala sesterské Sklárny Bohemia v Poděbradech. Na prodeji spolupracovala pražskáé finanční firma Deloitte Advisor s věřitelským výborem a insolvenčním správcem.

Po podpisu smlouvy mohou noví vlastníci začít přebírat jednotlivé provozy. S obnovením výroby počítají na konci letošního roku nebo nejpozději počátkem příštího. Šanci vrátit se do práce dostane asi třetina zaměstnanců.

Alena Adámková, Ivana Schoffelová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme