Klaus jednal o státním rozpočtu také s Fischerem

K volbám v dřívějším termínu není vůle. Alespoň to ukázaly další schůzky na Hradě. Prezident Václav Klaus se ve čtvrtek sešel jak s předsedou ODS Mirkem Topolánkem, tak i s premiérem Janem Fischerem. Už ve středu jednal také s šéfem ČSSD Jiřím Paroubkem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Václav Klaus s premiérem Janem Fischerem

Prezident Václav Klaus s premiérem Janem Fischerem | Zdroj: ČTK

Šance na uspořádání předčasných voleb je malá, strany o ně totiž nestojí. Takový pocit má ze středečního a dvou čtvrtečních setkání na Hradě prezident Václav Klaus.

"Cítím slabou sílu k dohodě hlavních politických stran k tomu, aby se nějakým rozumným způsobem vyvolaly rychlé volby," řekl Klaus.

Podle prezidenta navíc vláda potřebuje především silnou politickou podporu, aby se nemusela bát dělat důležitá rozhodnutí.

Klíčovým tématem přitom zůstává, aby sněmovna schválila úsporný balíček a rozpočet se schodkem do 170 miliard korun, což požaduje i premiér Fischer.

"Zmíněná částka je skutečně kritickým bodem. Kdyby neprošlo avizovaných 160 - 170 miliard schodku, budu zvažovat další kroky," řekl Fischer Radiožurnálu.

Vláda úsporný balíček přímo nespojí s hlasováním o důvěře, protože ho chce příští čtvrtek projednat v režimu legislativní nouze.

Lukáš Vincourek, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme