Kauza plagiátu na právnické fakultě v Plzni pobouřila studenty

Na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni řeší kauzu plagiátorství. Vedení fakulty přišlo s nečekaným vysvětlením. Studenti jsou pobouřeni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Západočeská univerzita v Plzni - logo

Západočeská univerzita v Plzni - logo | Foto: Západočeská univerzita

Lidové noviny nedávno upozornily, že proděkan právnické fakulty Západočeské univerzity v Plzni Ivan Tomažič opsal desítky stran ve své disertační práci, kterou obhájil před třemi lety.

Vedení fakulty v reakci na tyto informace přišlo v pondělí s nečekanou verzí vysvětlení. Disertační práce prý byla vyrobena záměrně jako plagiát a měla pomoct odhalit člověka, který z fakulty vynáší interní věci.

Uvedl to děkan Jaroslav Zachariáš, který byl oponentem Tomažičovy vědecké práce. Podle něj "pravá" Tomažičova vědecká práce je jiná a prošla řádnou obhajobou.

Zástupce studentů Martin Marek, považuje takové tvrzení za absurdní výmysl, který nemá nic společného s akademickou půdou.

"To není možné líčit takovýmto způsobem pasti na nějaké údajné udavače. Už vlastně výroba plagiátu je sama o sobě bezpochyby trestným činem. Použili práce cizích lidí a dali dohromady, aby vytvořili údajný plagiát a údajně ho podstrčili do knihovny a čekali na to, až ho někdo najde a ukáže ho ven," uvedl Marek.

Monika Červená, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme