Fond ohrožených dětí prý doplácí na "kuřimskou kauzu"

Fond ohrožených dětí je v soudním sporu se Společností sociální pediatrie, která je součásti České lékařské společnosti Jana Evangelisty Purkyně. FOD na sdružení podal žalobu na ochranu dobré pověsti. Rozsudek by měl padnout dnes.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zařízení Klokánek v Brně

zařízení Klokánek v Brně | Foto: Klokánek Brno

FOD navíc požaduje omluvu a deset milionů korun odškodného kvůli negativní kampani v souvislosti s takzvanou kuřimskou kauzou.

Ředitelka Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková Radiožurnálu potvrdila, že v souvislosti se situací kolem brněnského Klokánku a týranými sourozenci z Kuřimi přišla nadace o dvacet miliónů korun od sponzorů.

"Zejména Společnost sociální pediatrie, která tvrdí, že nejsme schopni uhlídat děti, když od nás utekla údajně třináctiletá dívenka, nám odrazuje potenciální sponzory," řekla Vodičková.

Předseda Společnosti sociální pediatrie František Schneiberg ale tuto žalobu považuje za absurdní.

"Žaloba byla na nás podaná, protože jsme měli určitá podezření a domněnky, že Fond ohrožených dětí nepostupuje vždy v souladu s předpisy ohledně adopce dětí," řekl Schneiberg Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportérka Českého rozhlasu Michaela Vetešková se vydala do Klokánku v Hostivicích u Prahy

Rozsudek by měl padnout v pátek u Městského soudu Prahy 2. I když ředitelka Fondu s částkou deseti miliónů nepočítá, výrazně by prý vylepšila současnou finanční situaci organizace, která je nyní ve finanční tísni.

Michaela Vetešková, Lukáš Vincourek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme