Rekonstrukce Průmyslového paláce by mohla začít do roka

Praha odstartovala přípravu rekonstrukce Průmyslového paláce, jehož levé křídlo vloni zcela zničil požár. Radní hlavního města totiž vypsali soutěž na návrh dostavby poškozené části budovy a také tendr na odborný dozor investora.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trosky z levého křídla Průmyslového paláce

Trosky z levého křídla Průmyslového paláce | Foto: Dana Josefová | Zdroj: Český rozhlas

Oprava levého křídla poničené kulturní památky bude stát pražskou pokladnu kolem jedné a půl miliardy korun. Součástí nově postaveného křídla budovy bude podchod mezi dolní a horní částí Výstaviště a také technologické zázemí.

"Situace na Výstavišti je velmi složitá kvůli sporům, které vedeme s Inchebou a těm, které povedeme s pojišťovnami ohledně vyplacení pojistného plnění. Město ale v tuto chvíli dává jasný závazek, že levé křídlo Průmyslového paláce chce dostavět. Zároveň chceme, aby součástí architektonické soutěže byl i podchod pod Průmyslovým palácem, který propojí vrchní a spodní část Výstaviště," uvedl radní Milan Richter.

Rekonstrukce Průmyslového paláce by mohla začít do jednoho roku. Podle radního Richtera už magistrát na zahájení opravy paláce vypsal výběrová řízení.

"Budou probíhat dvě soutěže. Jedna architektonická na projektanta, tu bude organizovat odbor kultury a památkové péče. Druhá soutěž bude vypsána na odborný dozor investora, což je věc, která je nezbytně nutná k tomu, abychom měli jistotu, že Průmyslový palác bude dostavěn podle našich představ," vysvětlil Richter.

Petr Kořínek, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme