V Německu se těsně před volbami objevila aféra se špiclováním politiků

Nejlidnatější německou spolkovou zemí Severní Porýní-Vestfálsko otřásá těsně před parlamentními volbami aféra se sledováním politiků. V ní figuruje zemský premiér a místopředseda CDU Jürgen Rüttgers, který tvrdí, že se on i jeho spolupracovníci stali obětí dlouhodobého špiclování.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spolkový sněm a úřad vlády, mezi nimi Spréva (Berlín)

Spolkový sněm a úřad vlády, mezi nimi Spréva (Berlín) | Foto: Ivan Štern | Zdroj: Český rozhlas

Opozice naopak upozorňuje na nekalé praktiky uvnitř zemské organizace CDU.

Všechno odstartovalo zjištění serveru FOCUS.Online, že si CDU objednala profesionální filmový štáb, aby nepřetržitě sledoval a natáčel vystoupení jedničky na kandidátce konkurenční SPD.

Zmíněný fakt dokládá e-mail jednoho z nejbližších spolupracovníků zemského premiéra Rüttgerse. Elektronická komunikace navíc dokazuje přísně zakázané propojení práce a úkolování zemské exekutivy a stranické centrály CDU.

Opozice je tím šokována a žádá důsledné vyšetření kauzy. Křesťanští demokraté naopak do celé věci zapojili státní zastupitelství kvůli podezření z nezákonného sledování představitelů CDU, včetně Jürgena Rüttgerse.

Jiří Hošek, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme