Íránský prezident v OSN tvrdě kritizoval Izrael. Dnes mu to má vrátit izraelský premiér

Íránský prezident Ahmadínežád v OSN tvrdě kritizoval Izrael, dnes mu to má vrátit izraelský premiér Netanjahu

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mahmúd Ahmadínedžád

Mahmúd Ahmadínedžád | Foto: OSN

Izraelsko-palestinský konflikt může vyřešit jedině referendum, kterého by se účastnili tamní muslimové, křesťané i židé. Prohlásil to íránský prezident Mahmúd Ahmadínežád ve svém projevu před Valným shromážděním OSN.

Tvrdě kritizoval Izrael za jeho počínání vůči Palestincům a Západ za údajné pokrytectví. Podle očekávání také řada západních delegací odešla ze sálu.

Ahmadínežád mluvil o údajné izraelské brutalitě, zabíjení bezbranných žen a dětí a o ničení škol a nemocnic při válce v Gaze. Tomu prý některé vlád vyjadřovaly bezpodmínečnou podporu.

Zahraniční síly také podle Teheránu přinesly krveprolití, teror a zkázu do muslimského světa, zejména do Iráku a Afghánistánu.

Dnes má naopak svůj protiíránský projev přednést izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Už předem řekl, že chce svět varovat před údajnou íránskou hrozbou.

Mluvit bude anglicky, protože hebrejsky už si prý Izraelci vše důležité řekli, a teď je potřeba toto poselství dostat bez překladu do světa.

Milan Kopp, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme