Papež se sejde i s akademiky a představiteli židovské obce

Na nadcházející návštěvu papeže Benedikta XVI. v České republice se připravují nejen policisté nebo představitelé měst, do kterých hlava katolické církve přijede, ale především věřící.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Benedikt XVI.

Benedikt XVI.

Jde o pastorační návštěvu, při které se papež chystá setkat kromě kněží i s širokou veřejností a představiteli veřejného života:

"Sejde se s kněžími, protože vyhlásil tento rok jako rok kněží v katolické církvi, s řeholníky a řeholnicemi v katedrále svatého Víta. Potom je na programu zvláštní setkání se zástupci sesterských křesťanských církví a se zástupci židovské náboženské obce. Zároveň promluví i k akademikům a setká se s představiteli veřejného života," popisuje papežům program biskup Václav Malý.

Přehrát

00:00 / 00:00

O návštěvě papeže Benedikta XVI. mluvil v poledních Ozvěnách dne biskup Václav Malý.

Podle něj není přesně jasné, s jakým poselstvím Benedikt XVI. do Česka přijíždí: "My nevíme jak budou zaměřeny jeho promluvy, ale hlavním tématem určitě budou tři základní životní postoje: Víra, naděje a láska. Když navštíví Starou Boleslav, místo kde byl zavražděn svatý Václav, významná postava našich duchovních a národních dějin, tak se jistě dotkne i této postavy."

"Především přijíždí, aby povzbudil ve víře věřící, ale také aby pozval k duchovnímu zakotvení ty, kteří hledají," dodává biskup Václav Malý, hlavní koordinátor návštěvy papeže v České republice.

Veronika Sedláčková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme