Do vesmíru se vydal další turista, miliardář z Kanady

Z kazašského kosmodromu Bajkonur se společně s posádkou ruské rakety Sojuz vydal do vesmíru další turista. V pořadí sedmým člověkem, který si zaplatil cestu na oběžnou dráhu, se stal kanadský umělec a miliardář Guy Laliberté. Zakladatel známého Slunečního cirkusu zaplatil za cestu pětatřicet miliónů dolarů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Zemi  z vesmíru je překrásný

Pohled na Zemi z vesmíru je překrásný | Foto: NASA

Padesátiletý Guy Laliberté, který si vysloužil přezdívku první vesmírný klaun, se podle svých slov na oběžnou dráhu vydává s poeticko-společenskou misí. Umělec a showman chce během dvouhodinové performance provedené přímo na palubě Mezinárodní vesmírné stanice upozornit na problémy s nedostatkem pitné vody na světě.

K jeho představení se 9. října připojí i čtrnáct světových měst a podpoří ho i řada celebrit a umělců - například skupina U2, nebo bývalý americký viceprezident Al Gore.

Tříčlenná posádka rakety Sojuz, která kromě kanadského turisty čítá i jednoho ruského a jednoho amerického astronauta, by měla k Mezinárodní vesmírné stanici dorazit v pátek.

Lenka Kabrhelová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme