Český rozhlas povede Richard Medek

Český rozhlas má nového generálního ředitele. Stal se jím Richard Medek, který byl pověřený vedením rozhlasu po Václavu Kasíkovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

generální ředitel ČRo Richard Medek

generální ředitel ČRo Richard Medek | Foto: Český rozhlas

Richarda Medka zvolila dnes Rada Českého rozhlasu. Ve druhém kole pro dosavadního programového ředitele ČRo hlasovalo šest radních z osmi.

Medkův protikandidát Peter Duhan získal dva hlasy. Třetí z adeptů na post generálního ředitele Jiří Mejstřík do druhého kola neprošel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s novým generálním ředitelem ČRo Richardem Medkem

Podle předsedy Rady Českého rozhlasu Jiřího Floriana nebyla volba snadná. "Poslední trojice byla složená z mimořádně kvalitních kandidátů, takže rozhodování nebylo úplně jednoduché, protože všichni pánové předvedli své vize," řekl Florian.

Trojici uchazečů vybrali radní z původní dvacítky zájemců minulý týden. Richard Medek byl pověřen řízením rozhlasu po odvolání Václava Kasíka letos v červenci.

Peter Duhan vedl Český rozhlas 6 a je přechodným programovým ředitelem. Také Jiří Mejstřík má zkušenost s vedením rozhlasu. Podnik řídil na začátku devadesátých let.

Prioritou nového ředitele jsou úspory

Krátce po svém zvolení Richard Medek Radiožurnálu řekl, že jednou z jeho priorit jsou ekonomické úspory. Pokud by podle něj rozhlas nezačal šetřit, mohlo by být veřejnoprávní médium za šest let v mínusu jedné miliardy. Škrty se mají týkat především managementu.

"Samozřejmě se to dotkne některých ředitelů, samozřejmě se to dotkne některých divizí. Dokonce si myslím, že se rozpočtové snížení bude muset dotknout všech divizí, a budeme si muset přestat hrát na v uvozovkách socialismus," uvedl nový generální ředitel.

Medek v této souvislosti nechá provést personální audit, méně peněz chce investovat například do počítačových technologií. Uvažuje naopak o vzniku nové zpravodajsko-publicistické stanice, která by vysílala čtyřiadvacet hodin denně pouze mluvené slovo.

"Pokud se nám podaří vytvořit stanici mluveného slova, tak v návaznosti na to budeme uvažovat o zaměření dalších stanic, protože to samozřejmě ovlivní celé spektrum stanic Českého rozhlasu," doplnil Richard Medek.

Martin Hromádka, Petr Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme