Při útoku v Afghánistánu zahynulo deset vojáků

Při útoku kmenových ozbrojenců ve východním Afghánistánu bylo zabito deset vojáků -osm amerických a dva afghánští. Informovala o tom agentura Reuters. Pro americké jednotky působící v Afghánistánu jde o největší počet obětí během jedné bitvy za více než rok.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vojáci v Afghánistánu

Vojáci v Afghánistánu | Zdroj: ČTK

K útoku došlo na odlehlém místě, odkud se americké jednotky, které v zemi působí, stahují na příkaz jejich vrchního velitele Stanleyho McChrystala. Podle McChrystalovy strategie se mají američtí vojáci napříště soustředit více na obydlené oblasti.

Ozbrojenci v provincii Núristán, která patří k nejnebezpečnějším oblastem Afghánistánu, zaútočili na dvě společné americko-afghánské hlídky z mešity a z nedaleké vesnice. K útoku se následně přihlásilo extremistické hnutí Taliban.

Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme