ČSA už opustilo čtyři sta zaměstnanců

Zhruba čtyři stovky zaměstnanců už v Českých aeroliniích dostaly výpověď. Celkově záchranný plán firmy počítá s propuštěním asi dvojnásobku. Zatím se to týká hlavně administrativních a technicko-provozních profesí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo ČSA. Ilustrační foto.

Letadlo ČSA. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Tři desítky pilotů už využilo možnosti odejít dohodou za odstupné dvanácti měsíčních platů.

"Informaci o tom, že budou muset společnost opustit k dnešnímu dni, obdržela zhruba polovina z plánovaných více než osmi set zaměstnanců. Propuštění se týká profesních skupin napříč celou společností," řekla mluvčí firmy Hana Hejsková.

Jako první začali odcházet zaměstnanci administrativních a technicko-provozních profesí. "Zaměstnanci využívají celé řady možností, jako jsou neplacená volna a zkrácené pracovní úvazky," dodala Hejsková.

Server Euro.cz uvedl, že šéf dozorčí rady ČSA Václav Novák navrhuje snížit pilotům platy o pětačtyřicet procent a zrušit všechny benefity. Platy letušek mají být sníženy o dvacet pět procent a mzdy ostatních zaměstnanců o patnáct procent. České aerolinie totiž bojují o přežití, ke konci roku očekávají ztrátu přes dvě miliardy korun.

Tereza Janouškovcová Bartůňková, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme