Europoslanci vyzývali k urychlené ratifikaci Lisabonské smlouvy

Výzvy k rychlému dokončení ratifikace Lisabonské smlouvy se snesly na adresu Česka z Evropského parlamentu. Během debaty o irském referendu zazněl od europoslanců několikrát apel i přímo k českému prezidentovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropský parlament

Evropský parlament | Foto: Fotobanka stock.xchng, Damian Hoffman

Předseda nejsilnější poslanecké frakce Evropských lidovců Joseph Daul žádal prezidenty Polska a Česka, aby pod smlouvu připojili své formální podpisy co nejrychleji a dokument tak mohl začít platit nejpozději na počátku roku 2010.

Obrátil se speciálně na prezidenta Klause se vzkazem, že výsledek irského referenda 67 % pro by ho měl motivovat k podpisu smlouvy v dohledné době.

Podle lídra socialistické frakce Martina Schulze byl den irského referenda dobrým dnem pro Evropu, ale ještě lepší bude den, až bude smlouva všude platně ratifikována.

"Pan Klaus by měl splnit svou historickou povinnost a tuto smlouvu podepsat," zakončil své vystoupení Schulz.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme