Premiér svolal schůzku kvůli novému mandátu své vlády

Premiér Jan Fischer bude dopoledne mluvit s předsedy parlamentních stran o dalším mandátu své vlády. Na schůzku pozval předsedy těch politických stran, jejichž poslanci zvedli v e sněmovně ruku pro úsporný balík ministra financí Eduarda Janoty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Fischer

Jan Fischer | Foto: The Council of the European Union

Jednání se tak nezúčastní Komunistická strana Čech a Moravy. Naopak na žádost předsedy České strany sociálně demokratické Jiřího Paroubka přijde poslankyně Olga Zubová jako zástupkyně Demokratické strany zelených.

Fischer už dřív řekl, co od jednání očekává: "Rád bych slyšel především stručná stanoviska jednotlivých politických stran k tomu, jak dál. S tím, že bych je seznámil s výběrem priorit, které považuji za nutné, aby se na ně vláda soustředila v příštím období."

S prioritami doplněného mandátu vlády chce Fischer seznámit Poslaneckou sněmovnu v době, kdy bude projednávat rozpočet na příští rok, tedy přibližně 20. října.

"Jsme připraveni v současné politické a hospodářské situaci druhou vládu Jana Fischera tolerovat," řekl ve čtvrtečních Poledních ozvěnách Radiožurnálu první místopředseda ODS David Vodrážka. Také ČSSD je odhodlána Fischerovu vládu pro následující měsíce podpořit. "V této situaci je tato vláda jediným řešením," uvedl místopředseda sociálních demokratů Zdeněk Škromach.

Olga Zubová z Demokratické strany zelených potvrdila Radiožurnálu, že Fischerova vláda její důvěru má. Mezi své priority řadí sociální služby a školství nebo řešení ekonomické krize.

Milan Kopp, Veronika Malá, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme