Soud vynese rozsudek v kauze plánovaného bombového útoku na školu

Krajský soud v Hradci Králové by měl vynést rozsudek v kauze přípravy bombového útoku. Nálož do budovy gymnázia v Novém Bydžově podle obžaloby plánoval umístit sedmnáctiletý mladík.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Fotobanka stock.xchng

Soud nejdříve vyslechne závěrečné řeči obou stran a poté by měl rozhodnout. Studentův obhájce Stanislav Kadečka už dříve řekl, že obžalovaný svůj plán nemyslel vážně.

"Pokud se týká toho hlavního trestného činu, buď zproštění, maximálně překvalifikování na trestná čin podle paragrafu 197a.To znamená nebezpečné vyhrožování, protože jednání mohlo v jedné spolužačce vyvolat důvodnou obavu, že by mohlo dojít k uskutečnění.toho jednání," prozradil Kadečka, co bude navrhovat v závěrečné řeči.

'Šlo jen o hru'

Podle státního zástupce Milana Šimka se student školy během výslechů na policii přiznal, že se spolužáky o bombovém útoku mluvil. Jak ale už dříve řekl Radiožurnálu Kadlečka, šlo pouze o hru a mladík svůj plán nemyslel vážně.

"Od počátku tvrdí a vysvětluje proč se takového jednání dopustil, co tím mínil a rozhodně si nepřipouští variantu, že by někdy chtěl někomu opravdu ublížit," řekl Kadlečka.

Mladíkovi za přípravu obecného ohrožení a používání nelegálního softwaru hrozí až pět let vězení.

Ota Nehasil, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme