Akcionáři Sazky jednají o žalobě na Topolánka

Představenstvo společnosti Sazka zasedá poprvé od vypuknutí aféry s BIS, která se snažila zverbovat svého spolupracovníka v loterijní společnosti. Zástupci akcionářů by měli jednat i o případné žalobě na bývalého premiéra Mirka Topolánka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirek Topolánek

Mirek Topolánek | Foto: European Commission Audiovisual service

Společnost podle předsedy ODS nepodporuje český sport, jak by měla. "Sazka je podnik, který je nastaven špatně. Kdyby šla odebrat licence, já bych to udělat. Nemám na to už mandát, ale zjišťoval jsem, jestli by to šlo, a půjde to složitě. To, že se musí změnit zákon o loteriích a jiných hrách, je evidentní. Sazka je podnik, který se musí cítit ohrožen případným nástupem nějaké mé další vlády," řekl Topolánek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kauzu kolem Sazky dlouhodobě sleduje reportér Českého rozhlasu Ondřej Suchan.

Následně se ukázalo, že o hospodaření největší loterijní firmy se dlouhodobě zajímá i Bezpečnostní informační služba. Sazka reagovala inzertní kampaní v celostátních denících, podle které ji Mirek Topolánek poškodil, a zvažuje nápravu soudní cestou.

Lenka Rafaelová, Ondřej Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme