Sparta slaví první vítězství v základní skupině Evropské ligy

Fotbalisté Sparty Praha porazili ve svém třetím vystoupení ve skupině "K" Evropské ligy rumunskou CFR Kluž 2:0 a posunuli se v tabulce na druhé místo za vedoucí PSV Eindhoven, který vyhrál nad mužstvem FC Kodaň 1:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťan Roman Hubník se raduje se spoluhráči po druhé brance do sítě Kluže

Sparťan Roman Hubník se raduje se spoluhráči po druhé brance do sítě Kluže | Zdroj: ČTK

Utkání začala lépe Kluž, která měla ve 13. minutě i první šanci. Po zbytečné sparťanské ztrátě míče před vlastním pokutovým územím přišel centr do vápna a hlavička Nea. Ta ovšem mířila jen do připraveného brankáře Blažka.

O dvě minuty později potom nečekaně udeřila do té doby nevýrazná Sparta. Kušnír centroval z pravé strany, na malém vápně přeskočil Kucka hostujícího obránce a poslal hlavou domácí tým do vedení 1:0. O chvíli později předvedla Sparta takřka stejnou akci, Wilfried ovšem tentokrát hlavičkoval nad branku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta - Kluž 2:0 - Evropská liga sk. K

Ve 30. minutě postupovali na jediného hostujícího obránce Wilfried s Vackem, prvně jmenovaný ale svému spoluhráči špatně přihrál. Za další dvě minuty už však Sparta slavila druhou branku. Po trestném kopu odvrátila Kluž míč pouze na hranici velkého vápna, Kucka ho vrátil okamžitě zpět a Hubník nadvakrát překonal gólmana rumunského týmu. Chvíli před poločasem měla příležitost i Kluž. Po centru z pravé strany přeběhl míč ve vápně Traore a tísněný Deac mířil pouze nad.

Ve druhém poločase Sparta kontrolovala hru a nepouštěla rumunský celek do blízkosti vlastní branky. Naopak sama si vytvořila ještě další nebezpečné příležitosti. Ve 49. minutě pálil z pravého rohu pokutového území Vacek, gólman Claro ovšem úspěšně zasáhl. V 70. minutě postupoval Wilfried po Kadlecově přihrávce opět zprava sám na hostující branku, ale přestřelil.

Od 80. minuty už se nepouštěl domácí tým do útočení a nakonec pohodlně ubránil výhru 2:0. Po prvním vítězství ve skupině K Evropské ligy se Sparta posunula na druhé místo za vedoucí PSV Eindhoven, který porazil ve druhém utkání FC Kodaň 1:0.

Evropská liga - skupina K:

PSV Eindhoven - FC Kodaň 1:0 (0:0)

AC Sparta Praha - CFR 1907 Kluž 2:0 (2:0)

Branky: 15. Kucka, 32. Hubník. Rozhodčí: Nikolajev - Barychnikov, Drozdov (všichni Rus.). ŽK: Kušnír, Kalouda - Traoré, Cadú, Deac, Nuno Claro. Diváci: 10.134.

Sparta: Blažek - Kušnír, Hubník, Řepka, Pamič - Vacek (88. Hoheneder), Kucka, Kovba, Kalouda (90.+1 Střeštík) - Wilfried, Kadlec (73. Prudnikov). Trenér: Chovanec.

Kluž: Nuno Claro - Edimar, Cabrera, Cadú, Panin - Juan Culio, Dani, Peralta (46. Mara), Deac (46. Dubarbier) - Nei, Traoré (72. Bus). Trenér: Conceicao Oliveira.

Mirko Vasič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme