Topolánek by měl podle Gandaloviče na kongresu ODS požádat o důvěru

Předseda ODS Mirek Topolánek by měl na listopadovém kongresu strany požádat o důvěru. V pořadu Dvacet minut Radiožurnálu to řekl místopředseda strany Petr Gandalovič. Pokud by Topolánkův mandát předsedy potvrzen nebyl, Gandalovič je připraven se ucházet o jeho místo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Gandalovič

Petr Gandalovič | Foto: Marián Vojtek

"Mirek Topolánek, který vyjádřil touhu mít v následujícím období silnější mandát ODS, si musí tento mandát nějakým způsobem potvrdit. Období, které bude před námi, bude skutečně tak obtížné, že musíme mít předsedu, který má mandát takto potvrzený nejvyšším orgánem, což je kongres," řekl Gandalovič.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozhovor s místopředsedou ODS Petrem Gandalovičem ve Dvaceti minutách Radiožurnálu

"Pokud by mandát z nějakého důvodu potvrzen nebyl, já se mohu představit členské základně jako případní alternativa," dodal místopředseda občanských demokratů.

Mirek Topolánek pro ČTK řekl, že nepovažuje Gandaloviče za novou tvář, která by mohla oživit vedení ODS, ani plnohodnotného vyzyvatel v souboji o šéfa strany. Zároveň zopakoval, že listopadový kongres strany by volební být neměl.

Některé regionální organizace ODS v poslední době kritizovaly Topolánka, že rezignoval na poslanecký mandát a nedostatečně s nimi komunikuje. Vyzvaly ho proto k odstoupení. Podle Topolánka souvisí tyto výtky se zájmy na místních velkých koalicích s ČSSD. Sociální demokraté vládnou společně s ODS mimo jiné v Ústeckém kraji odkud pochází Gandalovič.

Martin Hromádka, Radek Pavlovič Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme