Belgie shání dodavatele elektronických náramků pro vězně

Kvůli přeplněnosti nápravných ústavů musela vězeňská služba dočasně propustit skoro 1 700 trestanců, aniž by si je pojistila elektronickým náramkem. Ten může pomoci určit polohu trestance, nebo mu znemožnit přístup na některá místa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vězení - ilustrační foto

Vězení - ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Ředitelství vězeňské služby muselo reagovat na urgenci člena Senátu, že vězni s dočasně přerušeným výkonem trestu si mohou volně chodit po svobodě a navštěvovat třeba kina.

Vysvětlilo ale, že belgické věznice jsou přeplněné a elektronických náramků pro dohled nad pohybem vězňů není dost. Ministr spravedlnosti Stefaan De Clerck proto vypsal tendr na dodávku 1 000 až 2 000 spolehlivých sledovatelných elektronických náramků.

Zároveň ujistil veřejnost, že dočasné propuštění z výkonu trestu se týká jen vězňů, kteří si odpykávají trest nižší než 3 roky. Na svobodu se také nedostali recidivisté, sexuální delikventi a ilegální přistěhovalci, kteří by mohli uprchnout do jiné země.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme