Soudy se nemohou připojit do systému datových schránek

Systém datových schránek v justici nefunguje. Pouhý týden před jejich ostrým startem se do systému nemohou připojit soudy. Podle náměstka Marka Görgese rezort spravedlnosti s tím v tuto chvíli nemůže nic dělat, protože není jejich provozovatelem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Datové schránky

Datové schránky | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

"Webová služba, která umožňuje komunikaci mezi resortem justice a provozovatelem systému datových schránek v tuto chvíli nemá odezvu. My jsme o problému ministerstvo vnitra informovali a čekáme, že ho v nejbližší možné době vyřeší," řekl Görges.

Problém podle něj vznikl po víkendové odstávce informačního systému rezortem vnitra. Pokud se systém zprovoznit nepodaří, soudy budou doručovat obsílky dosavadním způsobem.

"Soudy budou fungovat dál a budou používat stávající systémy doručování. Chod justice nebude v tomto směru žádným způsobem ohrožen," ujistil Görges.

Igor Maňour, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme