Na budějovickém gymnáziu má deset lidí prasečí chřipku

Osm studentů a dva učitelé gymnázia v Českých Budějovicích se nakazili virem prasečí chřipky. Lékaři vyšetřili celkem dvacet lidí, u kterých se projevily příznaky nemoci.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Testovací souprava pro PCR diagnostiku viru A/H1N1

Testovací souprava pro PCR diagnostiku viru A/H1N1 | Foto: Greg Sykes, ATCC

Informaci Českému rozhlasu potvrdila krajská radní pro zdravotnictví Ivana Stráská: "Byl potvrzen virus H1N1. Průběh je lehký, to znamená, že jsou v domácím ošetřování. Příslušná škola dala dětem prázdniny, aby se chřipka nešířila. Žádná zvláštní opatření nebyla přijatá. V nemocnici pokračujeme v běžné přípravě na možnou pandemii."

František Kotrba z krajské hygienické stanice Českému rozhlasu upřesnil: "Počet nemocných se ještě může změnit, protože z dosud vyšetřených osob byly u dvou výsledky negativní a na výsledky vyšetření ostatních osmi osob ještě čekáme. Dosavadní průběh onemocnění byl mírná s teplotami maximálně do 39 stupňů, rýmou a kašlem. Všichni pacienti byli po vyšetření na infekčním oddělení českobudějovické nemocnice propuštění do domácí izolace."

Ředitel českobudějovického gymnázia poskytl žákům postižené třídy dva dny volna.

Nákazu se studenti přivezli zřejmě z výměnného pobytu v Bavorsku. Tam bylo celkem třicet studentů a čtyři doprovázející dospělí.

Ivan Mls, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme