Irák zakázal dovoz alkoholu do bagdádské Zelené zóny

Irácké úřady zakázaly prodej a dovoz alkoholu do přísně střežené Zelené zóny v Bagdádu. Jde o enklávu, kde pobývá velký počet cizinců pracujících pro ambasády i mezinárodní organizace jako je OSN.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zelená zóna v Bagdádu

Zelená zóna v Bagdádu

O zákazu, který má začít v neděli, informují londýnské Timesy. Údajně se jedná o nařízení iráckého premiéra Núrího Málikího.

Někteří kritici tvrdí, že zákaz ukazuje, kam se bude postupně ubírat svoboda v zemi. Jiní se domnívají, že Málikí už míří před chystanými volbami na voliče.

Zelená zóna s častými pitkami cizinců je totiž trnem v oku iráckým konzervativcům a pro obyvatele země je to přežitek nedávné okupace. Zelená zóna byla do jara pod americkou správou, teď už tam plnou svrchovanost vykonává irácká vláda.

Úřady vydaly nařízení zlikvidovat zbývající zásoby alkoholu v restauracích a nový už tam nepouštějí. Ačkoli pravomoci Iráčanů končí před branami ambasád, i tam už prý kvůli alkoholu došlo k několika konfliktům.

Katarína Brezovská, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme