Benda by měl podle ČSSD odejít z čela ústavně-právního výboru sněmovny

ČSSD vyzvala poslance ODS Marka Bendu, aby kvůli aféře se svým doktorským titulem JUDr. rezignoval na funkci předsedy ústavně-právního výboru sněmovny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marek Benda (ODS)

Marek Benda (ODS) | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Občanští demokraté by měli podle místopředsedy ČSSD Bohuslava Sobotky na tento post nominovat jiného kandidáta.

"Domníváme se, že je to nezbytné minimum, které by měl okamžitě učinit poté, co v minulých dnech vyplynuly právo ODS nominovat svého zástupce na pozici ústavně-právního výboru, nicméně platí, že by poslanec Benda neměl stát v čele prestižního výboru."

Benda chce znovu obhájit rigorózní práci

Poslanec Občanské demokratické strany, předseda ústavně-právního výboru sněmovny Marek Benda připustil, že jeho letošní rigorózní práce na plzeňské právnické fakultě je příliš krátká.

Benda včera ve zpravodajském souhrnu Radiožurnálu Stalo se dnes potvrdil, že požádá vedení Západočeské univerzity o odebrání titulu doktor práv. Sám to nemůže udělat, to musí univerzita ve správním řízení.

"Stala se z mé strany neúmyslná chyba, protože jsem zvolil špatný typ řádkování, a tím pádem nemám dostatečný počet úhozů a stran. Myslím si, že kvalita mé práce je dostatečná, přesto požádám pana rektora, aby přezkoumal rigorózní řízení," řekl Benda.

Současně ale zdůraznil, že nezneužíval titul doktora práv a neuvažuje o rezignaci na funkci předsedy ústavněprávního výboru Poslanecké sněmovny, protože jeho studia práv nemají nic společného s politickou činností.

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme