Velitel plzeňské městské policie Luděk Hosman rezignoval na funkci

Kauza plzeňské právnické fakulty stála funkci dalšího člověka. Na svou funkci sám rezignoval dlouholetý velitel městské policie v Plzni Luděk Hosman.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni

Právnická fakulta Západočeské univerzity v Plzni | Foto: Tomáš Adamec

Luděk Hosman v roce 2002 opsal z velké části bakalářskou práci svého bývalého nadřízeného. Kvůli tomu dočasně přišel o post šéfa strážníků, který zastával od roku 1998.

Kromě titulu bakalář, o který zřejmě přijde, získal Hosman na plzeňské právnické fakultě také titul magistr a JUDr. Věc má na stole útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality, jenž zkoumá i další podněty ohledně plzeňských práv.

Podle mluvčí plzeňského magistrátu Edity Vighové doručil Luděk Hosman rezignaci na funkci výkonného velitele Městské policie Plzeň radnímu pro bezpečnost, a to s platností od 11. listopadu 2009.

"O dalších krocích v souvislosti s vedením městské policie Plzeň a vyhlášení výběrového řízení na funkci velitele městské policie rozhodne na svém jednání zastupitelstvo města ve čtvrtek 12.listopadu," dodala mluvčí.

Kromě děkana Jaroslava Zachariáše a proděkanů Milana Kindla a Ivana Tomažiče je Hosman prvním člověkem, který sám odstoupil kvůli plagiátorským aférám na Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni.

Kauza fakulty je největším skandálem českého vysokého školství od roku 1989. Na fakultě chybí některé vědecké a diplomové práce, některé zase byly opsané. Navíc ji měla řada studentů vystudovat nestandardně rychle.

Monika Červená, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme