Zdražování pohonných hmot by se mělo v příštím týdnu zastavit

Růst cen pohonných hmot by se měl v příštím týdnu podle analytiků zastavit. Benzín a nafta zdražují už měsíc, hlavně kvůli rostoucím cenám ropy na světových trzích. Teď se ale situace pro motoristy zlepšila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tankování paliva

Tankování paliva | Foto: PETROL media

Růst cen černého zlata se podle informací analytika komoditní společnosti Colosseum Petra Čermáka zatím zastavil na 80 dolarech za barel.

"Výhled pro následující dny a celý příští týden je poměrně optimistický: zdražování by se mělo zastavit a díky poklesu cen na burze v Rotterdamu a posilující koruně vůči dolaru zde dokonce existuje prostor zlevňování. Otázkou však je, jak na to zareagují čerpací stanice, které by mohly zvolit zatím spíše vyčkávací taktiku," doplnil Čermák.

V týdnu do pondělí 2. listopadu opět zdražila nafta i benzin o desítky haléřů. Nejprodávanější benzin Natural 95 se prodával v průměru za 28,47 koruny za litr, tedy o 52 haléřů dráž než o týden dřív. Motorová nafta zdražila o 44 haléřů na průměrných 27 koruny na litr. Údaje přinesl v pátek Český statistický úřad.

Tomáš Medek, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme