ČSSD podpořila stávku v pražské dopravě

Stávka v pražské dopravě stále hrozí. Management Dopravního podniku i vedení města věří, že se ji podaří odvrátit, pražský primátor Pavel Bém dokonce ustavil krizový štáb pro řešení celé situace. Podporu odborářům naopak vyjádřilo předsednictvo ČSSD.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražské metro. Ilustrační foto.

Pražské metro. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Odboráři nesouhlasí s propuštěním pěti set lidí a nelíbí se jim, že Dopravnímu podniku letos chybí na provoz asi 1,9 miliardy korun. Viní z toho vedení města.

Místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach dnes dal odborářům za pravdu. "Sociální demokracie svým nejvyšším orgánem podporuje stávku pražských dopraváků a považuje za nezodpovědný přístup magistrátu, který nevede k rozumné dohodě," uvedl.

Pražský primátor Pavel Bém z ODS navrhuje, aby si v rámci úspor sáhli zaměstnanci Dopravního podniku na svoje platy. Manažerům by klesly o 30 procent a ostatním zaměstnancům o sedm.

"Stávku považuji za nástroj byť legitimní, tak přesto v tuto chvíli nezodpovědný, protože brát si jako rukojmí Pražany je jednoduché," prohlásil Bém.

Řidiči tramvají, autobusů a metra chtějí stávkovat příští týden. Výpadek v pražské dopravě by z určité části mohly pokrýt vlaky, jejich strojvedoucí by stávkovat neměli.

Martin Hromádka, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme