ČSSD nechce navyšovat český kontingent v Afghánistánu

Sociální demokracie nechce víc českých vojáků v Afghánistánu. Podle sociálních demokratů je nutné vyjasnit si se spojenci další strategii v této zemi, protože legitimita tamní vlády není jasná a navíc bylo zrušeno druhé kolo prezidentských voleb.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lubomír Zaorálek

Lubomír Zaorálek | Foto: Petra Čechová

Jasno ohledně dalšího směřování Afghánistánu není podle stínového ministra zahraničí ČSSD Lubomíra Zaorálka ani ve Spojených státech.

"Je zřejmé, že ve Spojených státech probíhá zásadní debata na nejvyšší úrovni o tom, jaká bude nová strategie. V této situaci nepokládáme za šťastné, abychom v Česku schvalovali střednědobý výhled na dva roky o dalším vysílání vojáků do Afghánistánu. Situace je tak nejistá, že podle mne potřebujeme prohloubit dialog se spojenci, vyjasnit si další strategii a teprve potom se rozhodovat," uvedl Zaorálek.

Sociální demokraté tak reagují na nedávnou cestu ministra obrany Martina Bartáka do Spojených států, kde údajně o možném navýšení českého kontingentu hovořil.

Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme