Krizový štáb zasedne nad požadavky odborů z DPP

Další kolo jednání o hrozící stávce v pražské MHD dnes čeká krizový štáb magistrátu. Jeho členové znovu zasednou nad požadavky odborů, které daly pro jejich splnění ultimátum.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tramvaj. Ilustrační foto.

Tramvaj. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Magistrát musí splnit podmínky odborů do středeční půlnoci. Krizový štáb proto horečně pracuje, nicméně zatím žádné konkrétní závěry neudělal.

Generální ředitel Dopravního podniku hl. mesta Prahy (DPP) Martin Dvořák připouští zdržení. "Středa je další kolo jednání. Myslím si, že kol bude ještě víc, podle mě se sejdeme ještě v pátek a pak se vidí, co dál," řekl Dvořák.

Zdálo by se tedy, že stávka v pražské dopravě je nevyhnutelná. Odboráři dali jasný termín, krizový štáb nestíhá.

´Uvidíme, co dostaneme´

Nicméně teď už odbory mluví smířlivěji a připouštějí, že bude záležet, co konkrétně dostanou ve středu na jednání. Radiožurnálu to potvrdil předseda nezávislých odborů strojvedoucích Oldřich Schneider.

"Já bych to nebral jako ultimátum. Tam byl požadavek, aby toto s námi bylo jednáno a toto nám bylo předloženo. Část toho nám bude dodána a na základě toho se rozhodneme o dalším postupu," uvedl.

Odbory konkrétně chtějí doplatit ztrátu podniku ve výši 1,9 miliardy korun. Dále žádají zastavení propouštění a konec vyvádění aktivit mimo podnik, v neposlední řadě trvají na odchodu ředitele transformace Radka Novotného.

Martin Hromádka, Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme