Blažek proti Bémovi. Pražská ODS zvolí svého předsedu

Současný pražský primátor Pavel Bém a jeho náměstek Rudolf Blažek se střetnou o vedení pražské organizace ODS. Před večerní volbou je mírným favoritem Blažek, kterého podpořilo více oblastních sněmů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Bém

Pavel Bém | Foto: Marián Vojtek

Výhodou Béma mohou být jeho zkušenosti. Pomoci anebo naopak srazit vaz může Bémovi, který aspiroval také na předsednickou funkci celé ODS, údajné spojenectví s kontroverzním starostou Prahy 5. O dohodě, která by Jančíka mohla vynést na post místopředsedy, píší Hospodářské noviny.

Přehrát

00:00 / 00:00

O současné situaci v pražské ODS mluvili na Rádiu Česko starosta Prahy 6 a místopředseda pražské ODS Tomáš Chalupa a poslanec František Laudát, který z ODS přešel do TOP 09 údajně kvůli kontroverznímu Milanu Jančíkovi.

Právě Praha je hlavní baštou ODS, která dodává voličské hlasy i poslance, má nejvíc členů a vybírá vlivného primátora, který rozhoduje o desítkách miliard korun.

V souboji primátor Pavel Bém a jeho náměstek Rudolf Blažek se ovšem podle médií bojuje o víc. Přinejmenším o šanci stát se předsedou celé ODS. I proto je volba hodně našponovaná a výsledek zatím není jasný. Pavel Bém by totiž po debaklu v souboji o předsednický post byl téměř mimo hru.

Tomáš Pavlíček, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme