Policisté dopadli pašeráky marihuany

Čeští a němečtí policisté spolu s celníky dopadli skupinu, která pašovala marihuanu. V rámci operace DAO zajistili drogu za více než 1,5 milionu korun. Tři plantáže našli policisté v ústeckém kraji, kde je problém s marihuanou největší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

marihuana

marihuana | Foto: Marihuana galery

"V rámci této operace bylo na území České republiky a Spolkové republiky Německo zadrženo 5 osob, které se podílely na výrobě a přeshraničním obchodu s marihuanou," potvrdil ředitel Národní protidrogové centrály Jakub Frydrych.

"Ve Spolkové republice Německo bylo zajištěno 15 kilogramů marihuany a při následných domovních prohlídkách bylo nalezeno menší množství i jiných druhů drog a střelné zbraně," dodal ještě Frydrych.

Policisté a celníci na případu pracovali přes tři měsíce.

11 kg hašiše na ruzyňském letišti

Pašované drog odhalili i celníci na ruzyňském letišti. Dopadli cizince ze západní Evropy, který cestoval z Bejrútu přes Prahu do Berlína.

"Muž cestoval se dvěma kufry, které měly dvojité dno a víko. Zrentgenováním zavazadel a fyzickou kontrolou bylo zjištěno, že cizinec převáží 11 kilogramů hašiše. Zboží nebylo určeno pro český trh," uvedl mluvčí celního ředitelství Praha Igor Staněk.

Cizinec byl předán Policii ČR a obviněn z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Souzený bude v Česku a hrozí mu až 10 let vězení.

Nikola Bojčev, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme