Ve Francii začalo očkování proti prasečí chřipce

Ve Francii se začíná plošně očkovat proti prasečí chřipce. Ministryně zdravotnictví Roselyne Bachelotová chce jít sama příkladem a nechá se očkovat mezi prvními. Lékaři jsou znepokojeni tím, že o vakcínu projevilo zájem jen nízké procento z celkové populace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

inzulín

inzulín | Foto: Tomáš Adamec

Očkovat se totiž chce nechat pouhých jedenadvacet procent Francouzů, zatímco v době vypuknutí epidemie v Mexiku projevilo toto přání téměř šedesát procent dotázaných. K dispozici je vakcína pro šest milionu lidí, očkovat by se mělo ve dvou cyklech po třech týdnech.

Přehrát

00:00 / 00:00

O plošném očkování proti prasečí chřipce ve Francii mluvil ve vysílání Rádia Česko zpravodaj Českého rozhlasu Jan Šmíd

Spolu se studenty jedné pařížské školy ve čtrnáctém obvodu se hodlá nechat očkovat i ministryně zdravotnictví Roselyne Bachelotová. V metropolitní Francii zemřelo na následky prasečí chřipky třicet lidí, z toho polovina v posledních třech týdnech.

Francie se rozhodla pro plošné očkování proti prasečí chřipce, protože je přesvědčená, že tak zabrání dalšímu šíření nemoci, která už postihla desítky tisíc lidí, řekl ve vysílání Rádia Česko zpravodaj Českého rozhlasu Jan Šmíd. Francouzští zdravotníci mají dostatek vakcín, chtějí očkovat dvakrát v odstupu tří týdnů.

Jan Šmíd, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme