ODS přichází s novou strategií do roku 2020

Občanská demokratická strana představila tým "Vize 2020". Má být dlouhodobou strategií ODS a má ambici odrážet pozice strany a její cíle na politické mapě České republiky. "České politice schází výhled dál do budoucnosti," vysvětlil předseda Mirek Topolánek důvod, proč si chce ODS stanovit dlouhodobé programové cíle. Jejich sepsáním pověřil vesměs bývalé ministry své vlády nebo členy vedení strany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mirek Topolánek

Mirek Topolánek | Foto: European Commission Audiovisual service

Ve straně se vedle dlouhodobých cílů hraje o bezprostřední vliv před blížícím se kongresem. Stávající předseda ODS Mirek Topolánek chce po delegátech, aby potvrdili jeho mandát a je proti tomu, aby se na tomto sjezdu volilo nové vedení.

Předseda občanských demokratů už pohrozil, že odejde z čela nejsilnější pravicové strany, pokud delegáti kongresu ODS příští týden rozhodnou, že nejvyšší grémium občanských demokratů bude volební. Topolánek to řekl v rozhovoru pro Českou televizi. Novou volbu vedení strany by chtěly některé oblasti, například České Budějovice, Plzeň nebo Most.

Stěžejními tématy nové strategie budou: Obrana svobody, ČR v Evropě a ve světě, Vzdělaná a konkurenceschopná země a Nové civilizační výzvy - řešení pro budoucnost. Pro každé téma byl ustanoven zvláštní tým a programová témata na kongresu se má odehrávat v rámci těchto tématických bloků. V závěru sjezdu by jeho účastníci měli hlasovat o dokumentu Vize 2020.

Přehrát

00:00 / 00:00

ODS představila svou novou strategii "Vize 2020". Pro Rádio Česko ji zhodnotil komentátor Českého rozhlasu Petr Nováček

Podle komentátora Českého rozhlasu 1 Radiožurnálu Petra Nováčka je podnětné, když strana sebere odvahu a představí střednědobý program.

"Naposledy ho měla ODS v 90. letech, protože Václav Klaus dlouhodobým programům neholdoval. Ale témata jsou dosti nekonkrétní, navíc to, že se má kongres rozdělit do 4 sekcí, má zřejmě zamezit větším diskusím a kritice Topolánka na kongresu," uvedl Nováček ve vysílání Rádia Česko.

Václav Pešička, Alena Adámková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme