Fischer v Římě formálně završí ratifikaci Lisabonské smlouvy

Premiér Jan Fischer odpoledne předá ratifikační listiny Lisabonské smlouvy do depozitáře italského ministerstva zahraničí. Ty budou připojeny k originálu smlouvy a tím bude formálně završena ratifikace smlouvy v celé sedmadvacítce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Fischer

Jan Fischer | Foto: The Council of the European Union

Původně měl listiny předat v Římě náměstek ministra zahraničí, ale nakonec je předá osobně premiér Fischer, který přicestuje do Říma na dvoudenní návštěvu ve Vatikánu. Listiny budou předány na ministerstvu zahraničních věcí v Římě a uloženy do depozitáře, kde se shromažďují všechny dokumenty týkající se Evropské unie, od založení Evropského hospodářského společenství v roce 1957.

V sobotu přijme premiéra Fischera, jeho manželku a delegaci papež Benedikt XVI. na soukromé audienci. Na programu jsou rovněž rozhovory se státním sekretářem Vatikánu kardinálem Tarcisiem Bertonem a se sekretářem pro styky se státy Dominiquem Mambertim.

Vědunka Lunardi, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme