Papež přijal českého premiéra Jana Fischera

Premiér Fischer ukončí návštěvu v Římě. Český předseda vlády tam osobně přivezl ratifikační listiny Lisabonské smlouvy, které byly uloženy v depositáři italského ministerstva zahraničních věcí. V neděli byl přijat na soukromé audienci papežem Benediktem XVI.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papež Benedikt XVI. ve svém papamobilu

Papež Benedikt XVI. ve svém papamobilu | Foto: Tomáš Adamec

Premiér Jan Fischer zahájil druhý den svého pobytu v Římě zastavením u hrobu kardinála Berana a papeže Jana Pavla II. v podzemí svatopetrského chrámu. V poledne přijal premiéra, jeho manželku a delegaci papež Benedikt 16. na soukromé audienci.

Premiér Fischer má na programu ještě rozhovory se státním sekretářem Svatého stolce kardinálem Bertonem a sekretářem pro styky se státy, prakticky ministrem zahraničí Svatého stolce monsignorem Mambertim.

Řešit by se měla mimo jiné česko-vatikánská smlouva. Dokument upravuje vztah mezi českým státem a římskokatolickou a řeckokatolickou církví. Smlouvu Česká republika vyjednala s Vatikánem na konci devadesátých let. V roce 2002 ji podepsal tehdejší ministr zahraničí Cyril Svoboda, ale parlament ji odmítl schválit.

Vědunka Lunardi, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme