Komunistům se zlepšují preference, ukázal průzkum

Den po oslavách dvacátého výročí pádu železné opony, zveřejnila agentura STEM nejnovější volební preference. Podle nich si KSČM polepšila. Komunisty by volilo 12,3 procenta z 1278 oslovených.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výzkum

Výzkum | Foto: Filip Rožánek

"Komunisté mají věrný tábor příznivců," vysvětlil rostoucí preference ředitel agentury STEM Jan Hartl. Podle něj je ale mezi jejich voliči stále více lidí, kteří jsou obecně nespokojeni se situací v zemi.

Volby by podle průzkumu vyhrála ČSSD s 25,4 procenty a za ní by se umístila ODS s 23,3 procenty. Z toho vyplývá, že obě nejsilnější strany si oproti posledními průzkumu pohoršily.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel STEM Jan Hartl byl hostem pořadu Stalo se dnes.

"Je to odraz současné složité situace. Lidé dlouhodobě negativně hodnotí nevůli velkých stran se dohodnout. A to jim ubírá," vysvětlil Hartl.

Přestože se zisky malých stran nepatrně zlepšují, sestavit většinou vládu bude podle Hartla velmi obtížné. "Nabízí se akorát velká koalice, nebo koalice ČSSD a komunistů, což je ale velmi nepravděpodobné," dodal Hartl.

Alice Kottová, David Šťáhlavský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme