Uhlobaron Bakala chce peníze a omluvu od Lubomíra Zaorálka

Spolumajitel Ostravsko-karvinských dolů Zdeněk Bakala žádá u soudu finanční odškodnění 300 tisíc korun a omluvu po místopředsedovi Poslanecké sněmovny Lubomíru Zaorálkovi. Bakala se domáhá omluvy a odškodnění za Zaorálkovy výroky týkající se převodu víc než čtyřiceti tisíc hornických bytů na Ostravsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Bakala

Zdeněk Bakala | Zdroj: ČTK

Zaorálek označil Bakalu za gaunera v souvislosti s převodem 44 tisíc hornických bytů na realitní kancelář RPG Real Estate.

Spor má kořeny v roce 2004, kdy stát uzavřel smlouvu se společností Karbon Invest a prodal jí zbylé akcie společnosti OKD (Ostravsko-karvinské doly). Karbon Invest krátce poté právě Bakala ovládl přes kyperskou společnost RPG Industries.

Všech 44 tisíc hornických bytů, jejichž možný budoucí prodej upravovala zvláštní klauzule smlouvy, pak přešlo na realitní divizi společnosti - RPG Real Estate. Proti tomu se okamžitě zvedl odpor části nájemníků, podle kterých šlo jen o přípravu prodeje bytů za tržní ceny.

Přelíčení začne v pravé poledne a není zřejmé, jestli padne rozsudek.

"Městský soud bude rozhodovat spor mezi žalobcem Zdeňkem Bakalou a žalovaným Lubomírem Zaorálkem. Je to žaloba na ochranu osobnosti. Soudce nevylučuje rozhodnutí, ale s ohledem na dosavadní průběh řízení neočekává vyhlášení rozsudku," řekla Českému rozhlasu mluvčí soudu Martina Lhotáková.

Andrea Brtníková, Alena Adámková, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme